Digitaal ondertekenen met Signly voor woningcorporaties 

In Nederland zijn bijna 400 woningcorporaties en woningbouwverenigingen actief. Jaarlijks worden zo’n 200.000 huurwoningen betrokken en verlaten, wat gemiddeld neerkomt op 2 woningen per corporatie of vereniging per dag. Het efficiënt inrichten van klantprocessen is dan ook een grote uitdaging voor deze organisaties. Een logische stap in de digitalisering van deze processen is het invoeren van digitale handtekeningen. Hierbij kunnen niet alleen huurovereenkomsten en overdrachtsdocumenten digitaal worden ondertekend, maar ook overeenkomsten met ketenpartners en leveranciers, en schademeldingen en onderhoudsbonnen.

gratis proberen
Documenten digitaal ondertekenen

Efficiënte en betrouwbare processen voor woningcorporaties met Signly’s digitale handtekeningen.

Signly biedt een platform dat geschikt is voor alle typen documentstromen op alle benodigde betrouwbaarheidsniveaus. Het gebruik van digitale handtekeningen kan doorgaans worden geïntegreerd in bestaande toepassingen. Een kleine uitbreiding van de gebruikte interfaces is vaak al voldoende. Hierdoor wordt het werken met digitale handtekeningen snel geadopteerd in de bestaande processen, zonder dat er speciale opleidingen of trainingen nodig zijn voor medewerkers. Uiteraard is het ook mogelijk om de Signly applicatie te gebruiken voor digitaal ondertekenen naast de gebruikte toepassingen.

Een ander voordeel van het werken met digitale handtekeningen voor woningcorporaties is de verbeterde veiligheid en privacy van de gegevens. Bij het gebruik van papieren documenten kan het risico op verlies, diefstal of ongeautoriseerde toegang groot zijn. Door gebruik te maken van digitale handtekeningen worden documenten beveiligd met encryptie en zijn ze alleen toegankelijk voor geautoriseerde personen met de juiste inloggegevens. Dit verkleint de kans op fraude en misbruik van gegevens, wat zowel voor de woningcorporatie als de huurders van groot belang is. Bovendien worden alle transacties met digitale handtekeningen vastgelegd in een audit trail, waardoor er altijd een duidelijke traceerbaarheid is van wie wat heeft ondertekend en wanneer. Dit biedt extra zekerheid en zorgt voor een verhoogde compliance.

Voor woningcorporaties en woningbouwverenigingen biedt digitaal ondertekenen met Signly vele voordelen. Zo kan het proces van het betrekken en verlaten van woningen sneller en zorgvuldiger worden afgehandeld. Ook biedt het een hoge mate van betrouwbaarheid en is het rechtsgeldig. Al met al is het digitaal ondertekenen met Signly een waardevolle toevoeging voor woningcorporaties en woningbouwverenigingen, die kan helpen bij het efficiënt inrichten van klantprocessen en het afhandelen van documentstromen op een snelle en betrouwbare manier.

Digitale handtekening gratis uitproberen?

Vrijblijvend onze digitale handtekening uitproberen? Maak een account aan en ontvang gelijk 10 credits om een ondertekening te starten! 

Gratis uitproberen