Veel gestelde vragen

Veel vragen zijn ons al eens gesteld. Deze hebben we met de antwoorden op een rij gezet. Misschien staat jouw vraag er ook tussen.

Uiteraard zijn we ook goed bereikbaar voor vragen via info@signly.nl of bel ons direct op 024 711 03 07

Documenten digitaal ondertekenen

Digitaal ondertekenen

Een digitale handtekening is het accorderen van een document op een digitale manier. Waar voorheen gebruik werd gemaakt van een pen en papier om een document rechtsgeldig te ondertekenen kan er tegenwoordig gekozen worden voor een digitale manier.

Een digitale handtekening is net zoals een gewone handtekening 100% rechtsgeldig. Wel wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende niveau’s. Dit wordt gedaan door middel van de EIDAS-verordening. Met Signly kan je documenten ondertekenen die geschikt zijn voor niveau 1 (SES).

Het versturen van een digitale handtekening is heel eenvoudig en bestaat uit een aantal kleine stappen. Binnen het portaal vul je de ontvanger(s) in. Vervolgens selecteer je de documenten die je ondertekend wilt hebben en druk je op versturen. De ontvangers krijgen via een email een link en kunnen daarmee online de documenten inzien en ondertekenen. Zodra iedereen heeft getekend worden de getekende documenten verstuurd naar de betrokken partijen.

Het digitaal onderteken van Signly werkt op alle moderne browsers, tablets en telefoons.

Binnen het onderteken portaal kun je gebruik maken van de volgende verificatie methodes; Handtekening, Email, iDIN, SMS. We zijn momenteel druk bezig met het implementeren van DigiD.

Door middel van gebruik te maken van mergevelden binnen jouw document is het mogelijk om de positie van een “natte” handtekening te plaatsen. Ook is het mogelijk om de naam van de ondertekenaar in het ondergetekende document te zetten. Gebruik hiervoor de volgende mergevelden;

[[signer.1.name]] (Voor ondertekenaar 1)

[[signer.1.signature.x1]] (Door middel van de x kan je de grootte van de handtekening bepalen. Deze mag een waarde van x0.5 t/m x3) bevatten.

Voorbeeld bestand

Liever na het uploaden de positie van de handtekening zetten. Ook dat is mogelijk! Klik na het formulier op de knop formulier “formuliermarker” en sleep vervolgens de formulier markers naar de gewenste plek. Na het ondertekenen worden hier automatisch de handtekeningen geplaatst. 

 

Met een pdf-editor is het mogelijk om tekstvelden/ checkboxes toe te voegen aan het document. Deze zogenoemde “acroforms” worden uitgelezen tijdens het onderteken proces zodat de ondertekenaar deze in kan vullen.

Voorbeeld bestand

Een andere methode voor het beschikbaar stellen van invulvelden is door gebruik te maken ingebouwde methode van Signly. Nadat er een document is ge-upload krijgt men de mogelijkheid om verschillende formuliermarkers op het document te slepen. Er kan hier worden gekozen voor invulvelden, checkboxes, datumveld, ondertekendatum.  

Zowel in emails als in emailtemplates mag je gebruik maken van verschillende mergevelden. Elke email heeft verplichte en niet verplichte mergevelden. Hieronder een korte indicatie wat de mergevelden doen; 

[[name]] = De volledige naam van de ondertekenaar 
[[company.name]] = De naam van de onderneming die de ondertekening verstuurd.
[[content]] = Is de tekst inclusief link naar de ondertekening bijv: “Bekijk ondertekening” 
[[link]] = Is de volledige link naar het ondertekenverzoek.
[[signer.name]] = De volledige naam van de ondertekenaar 
[[signer.firstname]] = De voornaam van de ondertekenaar 
[[signer.lastname]] = De achternaam van de ondertekenaar 
[[signer.hash]] = De unieke hash van de ondertekenaar 
[[sign_request.hash]] = De unieke hash van het onderteken verzoek 

Stuur een e-mail naar info@302.nl met de vraag of je kunt aansluiten op de Signly API. Wij helpen je graag verder met instructies en een API token :-)

Prijzen & Abonnementen

De kosten van het een ondertekening wordt bepaald door het aantal ondertekenaars. We rekenen 1 credit per ondertekenaar (exclusief bijkomende kosten voor bijvoorbeeld SMS/IDIN). Een voorbeeld: voor één ondertekenaar mag je tot 10 documenten toevoegen in één ondertekening voor de prijs van één credit.

Credits kunnen worden ingekocht op eenmalige basis of er kan worden gekozen om een abonnement af te sluiten. Met de abonnementen gaat de prijs per credit naar beneden en krijg je gegarandeerd een aantal credits per maand.

Voor de maandabonnementen werken we met een automatische incasso. Indien je meer gebruikt dan de maandelijkse credits zullen deze extra credits tegen de geldende creditprijs achteraf geïncasseerd worden. Signly hanteert geen opstartkosten.

Bij de Pre-Paid optie is het niet mogelijk om een nieuwe ondertekening te starten indien de credits op zijn.

Een gebruiker is een inlog account. Als onderneming kan je dus meerdere gebruikers aanmaken binnen jouw account.

Voor een SMS-verificatie rekenen we 0.2 credit extra per ondertekenaar.

Aangekochte credits blijven 1 jaar geldig.  

Indien je hebt gekozen voor een abonnement wordt deze automatisch verlengd. Wel mag je uiteraard elke maand je abonnement stopzeggen. Ook is het mogelijk om je abonnement te verhogen of te verlagen.

Aan de Signly API zijn geen extra kosten verbonden, óók geen opstartkosten.

Voor onze maandabonnementen werken we met een automatische incasso. Indien je over de maandelijkse credits heen gaat zullen we de extra credits tegen de credit prijs die bij je abonnement hoort achteraf incasseren.

Signly brengt de credits pas echt in rekening bij de daadwerkelijke ondertekening. Bij de start van het proces worden ze wel ingehouden, wanneer de ondertekening mislukt of verloopt, worden deze ingehouden credits weer vrijgegeven. Enige SMS en iDIN transacties die hebben plaatsgevonden kunnen helaas niet worden hersteld omdat deze dan al ingekocht zijn.

Digitale handtekening gratis en vrijblijvend uitproberen?

Digitaal ondertekenen via Signly gratis en vrijblijvend uitproberen? Maak een gratis account aan en ontvang direct 10 credits om te starten met digitaal ondertekenen.

Gratis uitproberen