Moeten er bij jouw bedrijf of organisatie regelmatig handtekeningen worden gezet door klanten, leveranciers of andere partijen? Dan is het wel zo makkelijk om dat volledig digitaal te doen. Een digitale handtekening zetten los je binnen jouw organisatie het mooist op via een API.
Of je nu contracten wilt laten ondertekenen door consumenten of andere typen overeenkomsten hebt waar personen hun handtekening onder moeten zetten, het is altijd een gedoe om dat op papier te regelen. Printen, scannen, mailen – daar heeft niemand meer zin in. Daarom is een digitale handtekening zetten zo aantrekkelijk: die is net zo rechtsgeldig als een traditionele handtekening, en je bespaart een hoop tijd, geld en gedoe.
De mooiste manier om digitale handtekeningen zetten in jouw organisatie mogelijk te maken, is via een API. Wat dat precies is en waarom het zo handig is? Dat lees je hier.
Wat is een API?
De term API staat voor Application Programming Interface. Een API zorgt ervoor dat twee programma’s die normaliter niet met elkaar communiceren, nu wel met elkaar communiceren. Daardoor kunnen die programma’s gegevens uitwisselen met elkaar.
API’s worden gebruikt om software met elkaar te verbinden. Door het ene programma met het andere te laten communiceren, hoef je niet meer handmatig data van het ene naar het andere stuk software te kopiëren.
Digitale ondertekening via een API
Als het gaat om een digitale handtekening zetten, kan het gebruik van een API heel interessant zijn voor bedrijven. Dat komt doordat in bijna geen enkele bedrijfssoftware een oplossing voor het plaatsen van digitale ondertekeningen is opgenomen. Of het nu gaat om offertesystemen, CMS-platforms of plansystemen, op het moment dat er een overeenkomst ondertekend moet worden, levert dat dikwijls problemen op.
Veel organisaties lossen dat op door te printen en op papier te ondertekenen. Maar dat wil je liever natuurlijk niet. Handiger is het om digitaal te ondertekenen. Daarvoor kun je twee dingen doen:
- Een aparte tool in gebruik nemen voor digitale handtekeningen, zoals Signly;
- Digitale ondertekensoftware via een API verbinden met je bestaande software.
De eerste oplossing zou je nu direct kunnen proberen. Signly is vrijblijvend en kosteloos te proberen met een proefaccount en is een heel simpele oplossing om ieder type document snel en eenvoudig digitaal te laten ondertekenen. Maar mooier is het natuurlijk om die digitale ondertekenoplossing aan je bestaande software te verbinden.
Koppel Signly aan je bedrijfssoftware
Daarvoor is er de Signly API beschikbaar. Die is helemaal gratis: je betaalt niets voor ontvangst van de API, en ook geen periodieke kosten voor het gebruik ervan.
Gebruik je de Signly API, dan kun je in bijna alle gevallen heel eenvoudig de digitale ondertekenoplossing van Signly verbinden met je bestaande bedrijfssoftware. Je kunt dan vanuit de software die je nu al gebruikt binnen enkele muisklikken kant-en-klare overeenkomsten per e-mail opsturen naar ondertekenaars. Die kunnen vervolgens heel intuïtief hun handtekening zetten via laptop, tablet of smartphone. Simpeler kan niet.
Koppel je Signly aan je bedrijfssoftware via onze digitale onderteken-API, dan heb je dus een hele kostenefficiënte oplossing om digitale handtekeningen te zetten zonder dat je je hele bedrijfssoftware moet laten aanpassen. Dat is vaak tijdrovend en bovendien duur. Met de Signly API hoef je geen fundamentele aanpassingen aan je bestaande software te doen, maar kun je toch efficiënt werken zonder telkens gegevens van het ene naar het andere systeem te moeten kopiëren. Je kunt zo als het ware digitaal ondertekenen integreren in je bedrijfssoftware.
Wil je de Signly API aanvragen, of op zoek naar meer informatie? Neem dan contact met ons op.