Je offertes digitaal laten ondertekenen door klanten? Dat gaat heel eenvoudig, snel én veilig via Signly. In deze blog lees je hoe je offertes via Signly digitaal laat ondertekenen, wat de voordelen zijn en delen we praktische tips.

Als ondernemer weet je het maar al te goed: een opdracht is pas binnen nadat er een handtekening op de offerte staat. Maar juist dat laten ondertekenen van offertes vormt voor veel bedrijven een heikel punt. Klanten reageren niet, wachten frustrerend lang of krijgen het niet voor elkaar om een getekend exemplaar terug te sturen.

Maar liefst 97 procent van de mensen heeft weleens moeite met het ondertekenen en retourneren van documenten zoals offertes, als ze die digitaal krijgen toegestuurd. Zeker als er een scanner aan te pas moet komen, haken de meeste mensen af. Met als gevolg: je krijgt je offertes niet ondertekend, moet persoonlijk langskomen of bent aangewezen op de ouderwetse briefpost.

Gelukkig vormt Signly hiervoor een uitstekende oplossing. Zo krijg je als ondernemer je offertes voortaan snel, moeiteloos en veilig ondertekend. Maar hoe werkt het precies?

Offertes laten ondertekenen met Signly: zo werkt het

Om als ondernemer je offertes digitaal naar klanten te verzenden voor ondertekening, ga je als volgt te werk:

  1. Je logt in bij Signly en start een nieuwe ondertekening.
  2. Je voert de contactgegevens van je klant in.
  3. Je uploadt de offerte die je hebt opgesteld. Je kunt dan aangeven op welke plek de handtekening straks moet komen.
  4. Je verzendt de offerte met één druk op de knop, en ontvangt het getekende exemplaar automatisch retour zodra je klant heeft getekend.

Je klant ontvangt de offerte per e-mail en kan direct vanuit de mail de ondertekening starten. Dat kan zowel via een computer als via mobiele apparaten. Ondertekenen op een tablet of smartphone is in de praktijk vaak het handigst, omdat handtekeningen met een muis nogal eens mislukken.

Wil je dat jouw klant eerst zijn identiteit verifieert, bijvoorbeeld met een pincode via SMS? Dan kun je dat aan het eind van stap 1 aangeven. Lees verder over identiteitsverificatie via Signly.

Signly gebruiken voor offertes: praktische tips

Wil je als ondernemer Signly gebruiken om je offertes door klanten te laten ondertekenen? Doe dan je voordeel met deze praktische tips:

  1. Informeer je klanten vooraf over het gemakkelijke proces. Geef aan dat ze hun handtekening eenvoudig kunnen zetten op hun mobiele telefoon of tablet, en dat ondertekenen slechts een minuutje duurt. Veel mensen nemen (onterecht) aan dat ondertekenen veel gedoe is, en stellen het klusje dan uit – precies wat je niet wilt als het om een mooie offerte gaat.
  2. Test het ondertekenproces zelf met een proefaccount. Als je je registreert voor Signly, krijg je de eerste tien ondertekeningen gratis. Dat geeft je de mogelijkheid om het ondertekenproces van jouw offerte bij wijze van test even zelf te doorlopen. Zo weet je hoe jouw klanten het straks ervaren, en kun je je offertes optimaliseren.
  3. Overweeg integratie in je bestaande software. Gebruik je al een professioneel CRM of andere bedrijfssoftware? Signly kun je heel eenvoudig integreren in die software. Je hoeft dan niet meer apart in te loggen en bespaart nog meer tijd. Je kunt verder lezen over digitale handtekeningen integreren via Signly, of contact met ons opnemen voor persoonlijk advies.

De voordelen van Signly voor offertes

Gebruik je Signly om je offertes voortaan digitaal te laten ondertekenen, dan levert dat een aantal belangrijke voordelen op.

Zo zul je merken dat je sneller akkoord op offertes krijgt. Omdat je een eenvoudig, gebruiksvriendelijk proces aanbiedt, laten je klanten offertes niet onnodig lang op de plank liggen. Een digitale handtekening met Signly is binnen twee minuten gezet – een fluitje van een cent, dus!

Daarnaast weet je zeker dat je een volledig rechtsgeldige oplossing voor het laten ondertekenen van je offertes in huis haalt. Handtekeningen die met behulp van Signly zijn gezet, voldoen aan alle eisen die tegenwoordig aan digitale ondertekening worden gesteld, en zijn daarom juridisch gezien volledig geldig en dus bindend.

Tot slot haal je met Signly een veilige, betrouwbare oplossing in huis die voldoet aan de nieuwste richtlijnen op het gebied van cybersecurity. Wanneer je offertes verzendt en handtekeningen ontvangt, gaat het om privacygevoelige persoonsgegevens – belangrijk dus om dan gebruik te maken van een oplossing die niet alleen goed beveiligd is, maar ook voldoet aan Europese wetgeving rondom cybersecurity. Gebruik daarom geen willekeurige Amerikaanse tool, maar vertrouw op een oplossing van Nederlandse bodem, zodat je data lokaal zijn opgeslagen.

Signly vrijblijvend en kosteloos uitproberen? Maak nu een proefaccount aan en ga direct aan de slag!

Gratis uitproberen?

Vrijblijvend digitaal ondertekenen met Signly? Maak een account aan en ontvang gelijk 10 credits om een ondertekening te starten! 

Account aanmaken