Je ziet het steeds vaker: bedrijven schakelen over op het digitaal ondertekenen van contracten en documenten, bijvoorbeeld met een tool als Signly. Tegelijkertijd hebben ze echter ook andere bedrijfssoftware in gebruik voor bijvoorbeeld het beheer van hun klantenbestand. Met Signly kun je digitaal ondertekenen integreren in die bedrijfssoftware. Maar hoe werkt dat?
Een digitale handtekening laten zetten met Signly regel je binnen een paar minuten. Je geeft aan wie er allemaal een handtekening moeten zetten, uploadt de documenten en verzendt het pakketje naar de ondertekenaars. Zodra zij hun digitale handtekening hebben gezet – bijvoorbeeld eenvoudig via hun smartphone – ontvangt iedereen de getekende documenten retour.
Je moet in die situatie echter nog steeds wel voor ieder digitaal te ondertekenen document inloggen op je dashboard van Signly, de ondertekenaars opvoeren en documenten uploaden. Dat werkt natuurlijk al veel sneller en eenvoudiger dan een papieren handtekening, maar het kan nog gebruikersvriendelijker door digitale handtekeningen via Signly te integreren in je bedrijfssoftware.
Digitaal ondertekenen integreren: de voordelen
Als je ervoor kiest om digitaal ondertekenen te laten integreren in je bedrijfssoftware, vereenvoudig je het proces dat binnen jouw bedrijf of organisatie nodig is om te ondertekenen documenten aan te bieden aan ondertekenaars. Dat kunnen klanten zijn, maar bijvoorbeeld ook leveranciers of andere zakelijke relaties.
Digitaal ondertekenen integreren levert je de volgende voordelen op:
- Automatisch inloggen in Signly. Er komt een koppeling tussen Signly en de bedrijfssoftware die je al in gebruik hebt. Je werkt vanuit die bedrijfssoftware, en hoeft niet apart in te loggen in Signly als je een document digitaal wilt laten ondertekenen.
- Tijdwinst. Heb je digitaal ondertekenen geïntegreerd in je bedrijfssoftware, dan hoef je niet langer handmatig gegevens vanuit je eigen software te kopiëren naar Signly. Dit scheelt een hoop handwerk, zeker als de volumes toenemen.
- Minder fouten. Hoe minder handmatig werk, hoe minder fouten. Niets is vervelender dan een contract opgestuurd hebben waar foutjes in blijken te zitten, waardoor je het contract weer moet corrigeren en opnieuw moet opsturen. Dat voorkom je door Signly te integreren in je bedrijfssoftware.
Heb je digitaal ondertekenen geïntegreerd in je eigen software, dan is het opsturen van documenten ter ondertekening een kwestie van een paar muisklikken. Maar is zo’n integratie in alle gevallen mogelijk?
Signly API beschikbaar, maatwerk indien nodig
Ieder bedrijf werkt natuurlijk op zijn eigen manier met zijn eigen software. Toch is een integratie van Signly in de bedrijfssoftware die je al in gebruik hebt in de meeste gevallen eenvoudiger te realiseren dan je wellicht denkt.
Zo hebben we een Signly API beschikbaar waarmee je Signly op een heel gebruiksvriendelijke manier laat communiceren met tal van andere software. De API is kant-en-klaar voor gebruik en is op verzoek beschikbaar. Daarvoor stuur je een e-mail naar info@signly.nl met daarin je accountgegevens en het verzoek om toegang te krijgen tot de Signly API. Je ontvangt dan een e-mail retour met een API-token en verdere instructies over hoe je de integratie regelt.
Kun je, om wat voor reden dan ook, niet uit de voeten met onze API, maar wil je wel digitaal ondertekenen via Signly integreren in je bedrijfssoftware? Dan kunnen we ook maatwerk aanbieden. Neem in dat geval via hetzelfde e-mailadres contact met je op. We kijken dan met je mee naar de software die je gebruikt en komen met een voorstel om de mogelijkheden van Signly voor je te integreren.
Kosten Signly API en integratie
Digitaal ondertekenen met Signly betaal je met credits, die je prepaid of op basis van een abonnement inkoopt. Maar hoe zit het met het gebruik van de Signly API? Welke kosten zijn daaraan verbonden?
Goed nieuws: gebruik van de Signly API is helemaal gratis. Je hebt geen periodiek terugkerende kosten en ook geen eenmalige opstartkosten. Je ontvangt van ons kosteloos een API-token en alle informatie die je nodig hebt, en kunt daarna zonder verdere onkosten gebruik maken van de integratiemogelijkheden.
Heb je maatwerk nodig, omdat de API om wat voor reden dan ook niet geschikt is voor jouw specifieke situatie? Dan kijken we eerst kosteloos en vrijblijvend met je mee naar jouw situatie, om de mogelijkheden in kaart te kunnen brengen. Daarna krijg je van ons een persoonlijke offerte voor de kosten om Signly voor jouw bedrijf of organisatie te integreren in je bedrijfssoftware. Ga je hiermee akkoord, dan kunnen we de integratie vaak binnen een paar weken al voor je geregeld hebben.
Benieuwd of de integratie van Signly in jouw geval naar wens werkt? Je kunt integratie via de API ook aanvragen via een gratis proefaccount. Meld je hier aan voor tien gratis credits en ontdek vandaag nog de vele voordelen van digitaal ondertekenen via Signly voor jouw organisatie.